Asigurare

Asigurari medicale

Serviciile medicale private castigă teren, societăţile de asigurări private se dezvoltă din ce în ce mai mult.
Spitalele şi clinicile de stat nu mai pot face faţă exigenţelor clienţilor, în acest context, dezvoltarea sectorului medical privat era iminentă. Astfel, în ultimii ani, numeroşi medici intreprinzători sau oameni de afaceri fără pregătire în domeniul medical s-au lansat în dezvoltarea de cabinete private, clinici şi laboratoare.

Potenţialul pieţei est-europene de servicii medicale este imens. Este vorba de zeci de miliarde de dolari, iar piaţa este în continuă creştere fiind ajutată şi de reformele din sistemul medical, care au dat un rol important caselor de asigurări de sănătate, pe când casele de asigurări de stat vor rămâne în curând fără rezerve, ceea ce va duce la mărirea taxelor spitaliere, iar serviciile medicale nu se vor îmbunătăţi deloc. Această lipsă provine din diferite cauze: pensionarii trăiesc mai mult decât cei din deceniile trecute, forţele de muncă sunt reduse, numărul şomerilor creşte, astfel resursele spitalelor de stat au fost radical reduse. În acelaşi timp, are loc o dezvoltare a sectorului de clinici private şi mulţi doctori încearcă să-şi deschidă cabinete private.
Piaţa europeană a serviciilor medicale este foarte bună, însă nimeni nu are curajul să investească.

Asigurarea de sănătate este mai avantajoasă în privinţa acoperiri teritoriale, asiguratul având acces la servicii medicale nu doar în oraşul de reşedinta ci şi în alte zone ale ţării, iar în ceea ce priveşte tratamente de specialitate acestea se pot efectua şi în străinătate dacă este cazul. Ca dezavantaj am putea considera faptul că această asigurare nu acoperă tratamentele la afecţiuni existente anterior încheierii contractului. Astfel asiguratorul cere o consultatie medicală completă a persoanei asigurate în urma căreia se vor stabili ca excepţii boli cronice existente. Aceste consultaţii precedând semnării contractului sunt decontate de societatea de asigurări.

Suma asigurată poate fi sub forma unei sume fixe forfetare (reprezentând o îndemnizaţie pe zi de spitalizare sau o sumă fixă în cazul intervenţiilor chirurgicale) sau sub forma unor îndemnizaţii pentru servicii de spitalizare private şi tratament medical sau chirurgical.

Prima de asigurare va depinde în mare măsura de sexul asiguratului, ocupaţia acestuia (având în vedere riscurile profesionale) şi starea sănătăţii asiguratului la încheierea poliţei.

Costuri acoperite de asigurarea de sănătate:

 • spitalizarea
 • tratamentul la domiciliu după externare
 • îndemnizaţia pentru maternitate
 • consultaţii la medic generalist
 • consultaţii, diagnosticare şi alte taxe plătite la medici specialişti (inclusiv taxe plătite pentru analize medicale, radiografii, ecografii,etc…)
 • intervenţii chirurgicale
 • servicii de ambulanţă
 • decesul ca urmare a unor boli sau accidente asigurate

3 Antworten zu “Asigurare

 1. Pingback: AVEM TARIFE SPECIALE PENTRU ROMANI CARE LUCREAZA PE O PERIOADA LIMITATA IN GERMANIA!!!!! | Asigurari

 2. Pingback: Asigurări private de pensii | Asigurări de sănătate

 3. Pingback: Servicii birou | Asigurari

Kommentar verfassen

Trage deine Daten unten ein oder klicke ein Icon um dich einzuloggen:

WordPress.com-Logo

Du kommentierst mit Deinem WordPress.com-Konto. Abmelden /  Ändern )

Google Foto

Du kommentierst mit Deinem Google-Konto. Abmelden /  Ändern )

Twitter-Bild

Du kommentierst mit Deinem Twitter-Konto. Abmelden /  Ändern )

Facebook-Foto

Du kommentierst mit Deinem Facebook-Konto. Abmelden /  Ändern )

Verbinde mit %s